به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای نیاوران “رم” از معدود نمایشهایی است که توانسته با استفاده از خلاقیتهای کارگردان در خلق صحنههایی ناب، طراحی ویژه صحنه و لباس همچنین استفاده از طراحی خاص گریم مخاطبین را با اثری متفاوت روبهرو کند.
سارا اسکندری طراح چهرهپردازی این اثر نمایشی است که از سال ۱۳۷۲ فعالیت در این رشته را شروع کرده و در سال ۱۳۷۷ در نمایشی به کارگردانی آتیلا پسیانی اولین حضورش بهعنوان طراحی گریم را تجربه کرده است.
وی در گفتگو با روابط عمومی فرهنگسرای نیاوران در خصوص همکاریاش با این گروه نمایشی و چگونگی اجرای گریم بازیگران اظهار کرد: در ابتدا نمیخواستم به خاطر مشغله کاری خودم در این کار حضور مستقیم داشته باشم و قصد داشتم چند نفر از همکارانم را به کارگردان این نمایش پیشنهاد کنم اما در اولین جلسهای که با میرزاخانی در مورد چگونگی گریم شخصیتها داشتم متوجه شدم نگاه او به مقوله گریم در این نمایش بسیار جدی است و با توجه به گریمهای خاص و متنوعی که در این کار وجود داشت این کار را به عهده گرفتم. “رم” نمایشی کمدی تراژیک است که بهصورت فانتزی اجرا میشود. از سویی دیگر سه شخصیت جهانی دارد چارلی چاپلین، هیتلر و نوبل که اکثر اقشار جامعه چهره این سه شخصیت را بهخوبی به یاد دارند. بر همین اساس چهرهپردازی در این نمایش باید طوری انجام میشد که شخصیتها برای تماشاچی باورپذیر باشند.
وی در ادامه گفت: با توجه به عکسهای موجود از این سه شخصیت جهانی وجود داشت و فرم اجرایی نمایش که بهصورت فانتزی اجرا میشد و با توجه به طرح لباسها کار گریم را شروع کردیم. ابتدا طرحهای اولیه را بهصورت کاریکاتور ترسیم کردیم و در ادامه با توجه به فرم بازی و نوع اجرای نمایش طرحهایمان را پیاده کردیم. البته آقای بهمن صنیعی در قطعهسازیها و ساخت ماکتها بسیار همراه بود و اگر همکاری وی و زحمات تیم اجرائی نبود کار به این شکل به هیچ عنوان انجام نمیشد.
اسکندری که سابقه کاندیداتوری و دریافت تندیس بهترین طراحی چهرهپردازی را در کارنامه هنری خود دارد خاطرنشان کرد: در اکثر اوقات گریم یکی از عناصری بوده که در تئاترها به علت کمبود هزینه حذف میشد. اتفاقاتی که در چند سال اخیر کمتر شاهد آن هستیم. گریم یکی از مهمترین عواملی است که نمایش را برای مخاطب باورپذیر میکند. البته در بعضی از نمایشها همچون نمایش “رم” طراحی و اجرای گریم میتواند هزینه بالایی برای تولید یک نمایش داشته باشد که اگر این هزینهها اعمال نشود قاعدتاً تئاترهایی از این دست برای مخاطب نمیتواند اثرگذار باشد.
وی که سابقه فعالیت در نمایشهای تن تن (آروند دشت آرای)، ویتسک و فهرست (رضا ثروتی)، شکار روباه (دکتر رفیعی) هملت (آرش دادگر) و … را داشته در پایان با اعلام این مطلب که در جشنواره فجر امسال در هر دو بخش بینالمللی و داخلی، طراحی گریم مثل دیگر رشتهها مورد داوری قرار میگیرد افزود: کیفیت کار چهرهپردازان تئاتر در ایران با توجه به امکانات بسیار پایین در این زمینه، نسبت به دیگر کشورها قابل احترام است و با وجود اینکه هیچگونه ورکشاپ و یا کارگاهی در این زمینه برگزار نمیشود اما گریمورها در ایران توانستهاند با علم روز در این زمینه حرکت و کارهای قابل قبولی را ارائه دهند که برای داوران و مهمانان خارجی بسیار جذاب است.
گفتنی است تاکنون شخصیتها و بازیگران بسیاری همچون استاد الهی قمشهای، مجید مظفری، بهروز بقایی، آتش تقی پور، بیژن بنفشه خواه، شقایق فراهانی، مسعود فروتن،، حمیدرضا صدر، سید عباس سجادی مدیر عامل بنیاد آفرینشهای هنری نیاوران و … از این نمایش دیدن کردهاند. نمایش “رم” تا ۱۷ آذر هر شب ساعت ۲۰:۳۰ به روی صحنه میرود و علاقهمندان جهت تهیه بلیت میتوانند به سایت تیوال مراجعه کنند.
گریم در رسانه / هنر آنلاین
لینک منبع خبر / ۱۴ آذر ۹۴